Kinderen en magnesium hoe en wat is beste

Kinderen en magnesium? Misschien had je hier nooit aan gedacht. Maar ook kinderen hebben het dagelijks nodig. Zelfs de FDA en WHO adviseren dagelijks extra magnesium. Zoals je op de magnesiumpagina heb kunnen lezen, is magnesium een natuurlijke rustgever en verzacht van alles. Over het belang van kinderen en magnesium wordt vaak melding gemaakt in de medische literatuur en -faculteiten.

kinderen

Alle kinderen hebben ook dagelijks, maar iets minder magnesium nodig. De beste opname gaat via de huid. Op deze pagina staan praktische aanwijzingen en de doseringen.

Aanbevolen dosering per leeftijd

0-2 jaar: 2-3/week een bad ongeveer 30 liter water met 100 gram magnesium badkristallen.

3-6 jaar: Smeer de vingertoppen met bodycream. Anders 2-3/week een voetbad ongeveer 3 liter water met 40 gram kristallen. Of 2/week een bad ongeveer 50 liter water met 150-200 gram kristallen. .

7-12 jaar: Naar hartenlust smeren met de bodycream. Op de overige dagen of een kloddertje van de magnesiumgel onder de voeten voor het slapen. Of 2-3/week een voetenbad ongeveer 3 liter water met 50 gram kristallen. Of een bad met ongeveer 50 liter water met 200-250 gram kristallen.

13-16 jaar: Onbeperkt bodycream en een kloddertje magnesiumgel onder de voeten en op buik voor het slapen gaan. Of 2- 3 /week een voetenbad ongeveer 3 liter water met langzaam verhogen van 80 naar100 gram kristallen. Voor ligbaden 500 gram.

Vanaf 16 jaar dosering net zoals volwassenen gebruiken. Dit staat beschreven op magnesiumpagina.

Smeertips voor ‘t slapen

Qua concentratie is de magnesium bodycream de zachtste. Deze kun je daarom onbeperkt gebruiken. Zelfs bij een heel droge huid zoals ik heb. Het liefst gebruik ik de diepst werkende magnesium bodygel. Wanneer je daarvan een beetje op de buik en onder je voeten doet is dat genoeg.

Huid en gezicht en pubertijd

Als er allerlei huidproblemen zijn waaronder puistjes en mee-eters gebruik dan magnesium skinbalm. Met een unieke formule die droogt de huid niet uit. Maar het laat wel de onregelmatigheden die vaak in de puberteit voorkomen verdwijnen. Dat vind ik nou zo bijzonder.

Denk ook eens aan de magnesium deo, ook voor het verzachten acute klachten. Was minder vaak je haar met de zalig ruikende magnesium shampoo/ bodywash. Of kijk in de winkel voor ideeën.

So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So. Thus. So. So.