Ga naar de inhoud

Magnesium voor kind, magnesium voor kinderen, magnesium bad kind, magnesium bad ervaringen.

Alle kinderen hebben ook dagelijks, maar iets minder magnesium nodig. Net zo goed als volwassenen. Het verschilt alleen in de dosering.

De beste opname gaat via de huid in combinatie met bijvoorbeeld een paar magnesiumdruppels onder de tong.

magnesium voor kind magnesium voor kinderen magnesium bad kind magnesium bad ervaringen

Aanbevolen dosering magnesium voor kinderen per leeftijd

0 – 2 jaar: 2 – 3 per week een bad ongeveer 30 liter water met 100 gram magnesium badkristallen.

3 – 6 jaar: Smeer de vingertoppen met bodycream. Vindt je kind het fijn, dan kun je ook 2 – 3 / week een voetbad geven. Neem ongeveer 3 liter water met 40 gram kristallen.

7 – 12 jaar: Naar hartenlust smeren met de bodycream. Op de overige dagen of een kloddertje van de magnesiumgel op buik of onder voeten voor het slapen. Als je kind het fijn vind, kun je ook 2 – 3 per week een voetbad ongeveer 3 liter water met 50 gram kristallen. Of een ligbad met ongeveer 50 liter water met 200 – 250 gram kristallen.

13 – 16 jaar: Onbeperkt bodycream of een kloddertje magnesiumgel op de buik voor het slapen gaan. evt. 2- 3 per week een voetenbad ongeveer 3 liter water. Langzaam in de weken erna verhogen van 80 naar 100 gram kristallen. Voor ligbaden tot 500 gram kristallen. Dan is de 4 kg verpakking goedkoper.

Vanaf 16 jaar dosering net zoals volwassenen gebruiken. Dit staat beschreven op magnesiumpagina.

Tips voor ‘t slapen

Qua concentratie is magnesium bodycream de zachtste. Deze kun je daarom onbeperkt gebruiken. Zelfs bij een heel droge huid zoals ik heb. Het liefst gebruik ik de diepst werkende magnesium bodygel. Daarvan elke dag een beetje op de buik en minimaal 15′ laten zitten.

Huid en gezicht en pubertijd

Als er allerlei huidproblemen zijn, waaronder rode plekken pukkels puistjes en mee-eters gebruik dan magnesium skinbalm. Met een unieke formule die droogt de huid niet uit. Maar het laat wel de onregelmatigheden die vaak in de puberteit voorkomen verdwijnen. Dat vind ik nou zo bijzonder.

Denk ook eens aan de magnesium deo, ook voor het verzachten acute klachten. Was minder vaak je haar met de zalig ruikende magnesium shampoo bodywash. Of kijk in de winkel voor ideeën.

So. So. Thus.So. Last. Thus. Then. Also. In case. Due to. Hence. . To sum up. Even if. For the most part. Thus. Magnesium voor kinderen. Magnesium bad kind. Then. Also. In case. Due to. Hence. So. So. Last. Thus. Then. Also. In case. Due to. Magnesium bad ervaringen. Then. Magnesium bad kind. Thus. Magnesium bad ervaringen.